Warsztaty dla dzieci

Wielowiekowe tradycje kulinarne i obyczajowe przy polskim stole są zastępowane przez plastikowe nakrycia oraz bary szybkiej obsługi. Aby nie zapomnieć o polskich tradycjach Wiedźma proponuje zajęcia , podczas których uczestnicy nauczą się wykonywać tradycyjne potrawy m.in. pierogi, zupy, surówki, placuszki – proziaki .

Jak pięknie nakryć stół ? Czy nóż kładziemy po prawej czy lewej stronie talerza? Łyżka wgłębieniem do góry obok noża czy może równolegle z brzegiem stołu? Łyżeczki tuż przed talerzem czy może obok? Jakie sztućce do danej potrawy? Na te i inne pytania Wiedźma pomoże znaleźć odpowiedź, a szczególną uwagę będzie zwracała na zasady savoir vivre’u przy stole.
Zajęcia zwięczone będą degustacją przygotowanych przysmaków.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Blip
  • Pinger
  • Google Bookmarks
  • MySpace
  • Wykop
  • Grono.net
  • email
  • Live
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Dodaj do ulubionych