Przepis na danie bezglutenowe

Placki wegetariańskie

Utarte ziemniaki lekko odsączymy.

Dodajemy utartą marchewkę, kawałek utartego selera, drobniutko pokrojoną cebulkę i kapustę. Wbijamy jajko, solimy i pieprzymy do smaku.

Ja dodaję zawsze czosnek. Drobno utarty czosnek mam zawsze pod ręką i dodaję dosłownie do wszystkiego.

Jeśli chodzi o proporcje to jak  kto lubi, ja daję zawsze po połowie ziemniaki i warzywa  i lekko przyprawiam, ale niektórzy lubią mocny smak i doprawiają mocno.  Jest też opcja, że doprawiamy troszeczkę stosując zasadę poprawki na talerzu.

monika

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Blip
  • Pinger
  • Google Bookmarks
  • MySpace
  • Wykop
  • Grono.net
  • email
  • Live
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Dodaj do ulubionych
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.